Dowódca Generalny Rodzajów Sił Zbrojnych uhonorowany złotą odznaką Godła Kościuszkowskiego

Wczoraj mieliśmy zaszczyt gościć u Dowódcy Generalnego Rodzajów Sił Zbrojnych, generała broni Jarosława Miki.
W trakcie spotkania z Dowódcą Angelika Jarosławska i Janusz Jarosławski opowiedzieli o realizowanych projektach związanych z popularyzacją polskiego oręża, a w szczególności polskiej szabli, jak również o przygotowywanej publikacji „Szable Wojska Polskiego 1918-1939”, oraz specjalnym wydaniu na Stulecie Bitwy Warszawskiej i Stulecie Cudu nad Wisłą.
Dowódca Generalny Rodzaju Sił Zbrojnych uhonorował Janusza Jarosławskiego złotą odznaką pamiątkową DGRSZ za wkład w promocję tradycji i historii Rzeczypospolitej Polskiej.
Angelika Jarosławska uhonorowała Pana Generała Złotą Odznaką Godła Kościuszkowskiego za pomoc udzieloną filmowi „Dywizjon 303. Historia Prawdziwa”. Odznaka przygotowana została przez Fundację Pamięci Polskich Pilotów Walczących w Kraju i na Obczynie na stulecie lotnictwa polskiego oraz Royal Air Force.
 .