Coming soon: Na ten rok szykujemy wiele działań związanych ze stuleciem odzyskania przez Polskę niepodległości

Już wkrótce:
Na ten rok szykujemy wiele działań związanych ze stuleciem odzyskania przez Polskę niepodległości, stuleciem polskiego lotnictwa. Będziemy obecni na większości wydarzeń w ramach oficjalnych obchodów stulecia polskiego lotnictwa. Jesteśmy także w obchodach brytyjskiego RAFu.
Jako Fundacja jesteśmy w trakcie tworzenia wyjątkowych gadżetów związanych z promocją Dywizjonu 303 i polskiego lotnictwa, które wydamy specjalnie na 100lecie polskiego lotnictwa i które wkrótce będą w sprzedaży. Tworzymy polską markę ubrań, perfumy.

Jako Fundacja Pamięci Polskich Pilotów Walczących w Kraju i na Obczyznie przygotowujemy także wydanie w formie pamiętnika – nawiązujące do pamiętnika Miroslawa Fericia, pilota  Dywizjonu 303,  dotyczące 100 lat polskiego lotnictwa. Będzie w nim wiele niepublikowanych dotąd zdjęć polskich pilotów, zdjęcia unikalnych dokumentów. Nad tym wydaniem pracujemy z organizacjami polonijnymi z różnych części świata, rodzinami pilotów, rodziną Arkadego Fiedlera, ale także współczesnymi pilotami wojskowymi i sportowymi.

To dla nas wielki honor i zaszczyt, że możemy realizować te  ważne dla Polski i Polaków projekty – działania związane z promocją historii polskich pilotów i wydarzeń w ramach stulecia polskiego lotnictwa. To bardzo ważne, aby wszystkich Polaków w Polsce i poza granicami kraju zmobilizować do promocji historii Dywizjonu 303 – polskich bohaterskich pilotów, którzy nad obcym niebem walczyli za wolność całej Europy i bez których trudno sobie wyobrazić zwycięską Bitwę o Anglię.
Churchill powiedział o Polakach: „nigdy w historii ludzkich konfliktów tak wielu nie zawdzięczało tak dużo tak nielicznym”.